Шампионът по стрелба Самуил Донков и плувецът Здравко Баблаков са спортисти на годината на Велико Търново
Шампионът по спортна стрелба Самуил Донков е спортист на Велико Търново за 2019 година в категорията за мъже и жени. За трета поредна година плувецът Здравко Баблаков от клуб "Боляри 2009" грабна приз №1 при номинациите за юноши и деца. Статуетките им бяха връчени по време на тържествена церемония в общината. Сред гостите на церемонията бяха общински съветници, изявени великотърновски спортисти и спортни деятели.
Според правилата в статута за 2019 година наградените са разпределени в категория мъже и жени – 7 спортисти, юноши и девойки – 7 спортисти, 1 треньор на годината. В категорията Спортист на годината 2019 година първо място зае шампионът по спортна стрелба Самуил Донков.
Той определя 2018 и 2019 година като две от най-успешните за него. А през 2020 година си поставя една единствена цел – медал от олимпиадата. Втора позиция в категорията за жени и мъже бе отредена за лекоатлета Деян Гемижев, а на трето място бе класиран четирикратният носител на приза "Спортист на годината" – боксьорът Тинко Банабаков.
Плувецът Здравко Баблаков от клуб "Боляри 2009" грабна приз №1 при номинациите за юноши и деца.
Второто място в категория юноши и девойки е за плувецът Симеон Събев, а състезателката по конен спорт Анна Ангелова зае третата позиция. Треньор на годината на Велико Търново стана Калояна Крумова-Цончева от клуба по спортна гимнастика „Етър Стил 2000“.
За трета поредна година бе връчена наградата за млад футболист "Трифон Иванов" – неин носител е младата надежда на ФК "Етър ВТ" Калоян Ненчев.


Вяра Димова
18 Декември 2019 | 18:25
Тагове: спортист, награда, церемония, номинации

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook