Милен Михов с питане до здравния министър за тормоз на психично болни над съседи
Здравният министър Кирил Ананиев, назначава екип за справяне с психично болни хора застрашаващи живота на съседите си. Мерките са по повод питане на народния представител от ВМРО Милен Михов заради жалби на потърпевши великотърновци.
Припомняме, че по повод системен тормоз от психично болни, съседи живеещи на ул. "Д. Чоканов" се обърнаха с жалби до народния представител доц. Милен Михов, който се срещна с потърпевшите и се ангажира да съдейства за решаване на проблема. Освен, че Михов е разговарял с ръководството на МВР, е отправил и питане до министъра на здравеопазването.
Министърът отчел аргумента, че съществуват проблеми за прилагане на разпоредбата за настаняване и лечение на лица с психични разстройства.
В отговора си Министър Ананиев цитира Закона за здравето, където е описано задължителното настаняване и лечение на лица с психични разстройства.
Основната задача на екипа е да обсъди състоянието и да анализира необходимостта от нормативни и фактически промени с оглед подготвяне на алгоритъм на поведение от страна на всички институции, ангажирани при задължителното настаняване и лечение на лица с психични разстройства.


Соня Симеонова
23 Декември 2019 | 18:00
Тагове: тормоз, Михов, психично, болни, министър

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook