Разработиха единственият одобрен български проект, който участва в конкурс на Европейската мрежа за превенция на престъпността
Разработиха единственият одобрен проект на България за битка срещу дрогата „Заедно срещу наркотиците“. Той бе представен в Хелзинки, където заедно с останалите държави, българските представители се бориха за голямата награда от 10 000 евро в конкурс, организиран от Европейската мрежа за превенция на престъпността. Проектът съвместна инициатива на Община Велико Търново, Превантивно-информационен център по наркомании, Дарителско сдружение "Св. Иван Рилски" и Областна дирекция на МВР.
Дейността е свързана с работата с децата и подрастващите и превенцията срещу разпространението на дрога сред тях.
Липсата на цел в живота, разочарованието, липса на родителски контрол са сред факторите, които оказват въздействие върху употребата на наркотични вещества при младите хора.
Областната дирекция на МВР активно работи по ограничаването на разпространението на наркотични вещества. Само през тази година при проведените полицейски операции са иззети над 9 кг. марихуана, над 600 стръка канабис, над 2 кг. метамфетамин.
Проектът на България няма да бъде финансиран, но от Община Велико Търново са категорични, че ще продължават с превенцията най-вече сред подрастващите и децата.


Вяра Димова
23 Декември 2019 | 18:07
Тагове: превенция, дрога, наркотици, деца

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook