Улица „Иван Асен II “ - от години в лошо състояние
Множество дупки, следствие на аварии по водопреносната мрежа, запушени и дори липсващи шахти, така описват местните улица „Иван Асен II “в квартал“Асенов“ . На практика тези проблеми освен, че създават трудности, превръщат и мястото в неприятна гледка за туристите. От Общината се ангажираха да предприемат необходимите мерки от тяхна страна. С лошото състояние на улица „Иван Асен II “ ежедневно се сблъскват живеещите в квартал „Асенов“. Авариите, свързани със захранващия водопровод са постоянни, казват местните.
Освен, че това създава трудности на пешеходци и автомобили, улицата като част от туристическия маршрут на Старата столица, създава затруднения и на туристите и придава недобър вид.
Хората споделят, че дори и таксита отказват да се движат по улицата. Проблем има и с отводнителните шахти, едни са запушени, а други ги няма.
По думите на жителите на улицата има и чести проблеми с водата, която наводнява част от дворовете им. През изминалата година Общината предприе почистване на коритото в района, но хората все още имат опасения, че при следващите валежи може да се получи отново наводнение.
Инж. Цанко Бояджиев от отдел "Техническа инфраструктура" към Общината каза, че ремонт на калдъръмената настилка на улицата не може да бъде извършен, докато не бъде сменен водопровода, с което ще спрат и авариите. Вече е отправено питане от тяхна страна към ВИК дружеството за подмяна на водопровода и се очаква отговор в най-кратки срокове. Общината се ангажира и да изпрати екип, който да подмени липсващата шахта на улицата още в близките дни.


Вяра Димова
24 Януари 2020 | 17:54
Тагове: дупки, шахти, калдаръм, водопровод

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook