Поредното откъснато от света село
Ялово е поредното село във великотърновска община останало без обществен транспорт до близкия град, без магазин и лекар. Въпреки неудобствата, селото се разраства, а местните  не спират да инвестират в знакови за селото сгради и културни мероприятия.
Село Ялово се намира на 16 километра от В. Търново. В него живеят близо 30 човека. Те обаче са останали без лекар, аптека и магазин, тъй като най-близките се намират в гр. Килифарево на 5 км. от селото, а до там няма транспорт.
При необходимост от спешна медицинска помощ, хората от селото разчитат на превоз от кмета, тъй като са останали без никаква връзка с другите населени места. Според кмета Христо Георгиев, автобусната линия  е закрита заради нерентабилност, а с хранителни продукти селото се снабдява  три пъти в седмицата.
 Въпреки неудобствата в селото кипи богат културен живот, а  местен благодетел е  дарил близо 100 хиляди лева,  с които е санирано читалището, изградена е чешма и геран, а с останалите пари е започната реставрация на църквата.
Заради чистия въздух и планински изглед все повече хора искат да си закупят имот в селото.


Соня Симеонова
27 Януари 2020 | 18:18
Тагове: Ялово, село, жители, транспорт, магазин, аптека

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook