Великотърновската платф" /> Великотърновската платформа "Тинузавър" с интерес от университети от Нигерия и Южна Африка - Евроком Царевец | Новини


Великотърновската платформа "Тинузавър" с интерес от университети от Нигерия и Южна Африка
Великотърновската платформа за обучение по програмиране, математика и физика "Тинузавър" бе представена на изложение в Лондон. Платформата предизвика интереса на университети от Нигерия и Южна Африка, с които вече са започнали преговори.
Великотърновската платформа за обучение по програмиране, математика и физика "Тинузавър" привлече над 1000 посетители при първото си участие на Международното изложение за технологии в образованието.
"Тинузавър" представлява три основни платки и един програматор, които всяко дете получава насипно и ги сглобява с поялник. Така създава малък компютър и свързвайки го с лаптоп започва да пише програми и да реализира малки проекти като светофар и аларма. Приблизително 6 часа са необходими за сглобяване на миниатюрното устройство, а най-малкото дете, което е успяло да си направи компютър е на 6 г. Това става с учители, за които са разработени учебни материали.
Екипът на "Тинузавър" получил предложения за партньорство от училища и университети от Нигерия и Южна Африка.


Соня Симеонова
30 Януари 2020 | 18:37
Тагове: "Тинузавър", изложение, програмиране, обучение

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook