Майки с колички и инвалиди искат рампа пред голям търговски обект
Майки на деца в колички и инвалиди настояват за рампа пред един от най- големите търговски обекти във Велико Търново. Стъпалата са малко на брой, но достатъчно за да затруднят гражданите, което ги принуждавало да влизат в обекта през платното за движение. От търговската веригата казаха, че обмислят проблема.
Михаела и Диана са само две от майките, които срещат затруднение при посещение в търговски обект от една от най-големите вериги магазини във Велико Търново, заради липса на подходящ достъп.
Освен майки на деца в колички за рампи с подходящ наклон настояват и хора в неравностойно положение. Солидарни с тях пред камерата застанаха и други великотърновци.
Петко Ганчев е един от хората, които не веднъж са помагали на майки с колички и на инвалиди да се преборят със стъпалата. За да не изпитват повече трудности, Петко отправил писмено предложение до управителите на търговския обект за изграждане на рампа.
От търговския обект не пожелаха да застанат пред камерата, но заявиха, че са запознати с проблема и предложението на Ганчев и в момента го обмислят.


Соня Симеонова
14 Февруари 2020 | 17:30
Тагове: магазин, рампа, майки, колички, инвалиди

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook