Велико Търново спечели финансиране за нов комплекс от социални услуги
Община Велико Търново спечели проект, с който ще бъде финансирано функционирането на новия комплекс от социални услуги, чиято инфраструктура бе изградена в кв. „Зона Б“. В края на миналата седмица директорът на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова подписа договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, необходима за изпълнението на проект кризисен център за лица „Търновград“. Средствата са в размер на 254 хиляди лева и са отпуснати по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.
Проектното предложение е насочено към функционирането на съвременна, подходяща и рентабилна социална инфраструктура на територията на общината.
Изпълнението на дейностите ще стартира в началото на март и ще е с продължителност 10 месеца. Вече е подадено предложение до агенцията за „Социално подпомагане“, за да може услугата да бъде включена в бюджетната процедура за финансиране от държавата от 1-ви януари 2021 година.
От 1-ви март ще бъде пусната и обявата за подбор на персонал.
За нуждите на новия комплекс от услуги бяха построени две иновативни къщи. Там временно ще бъдат настанявани мъже и жени, останали без дом заради бедствена ситуация – пожар, наводнение или други, пострадали от домашно насилие, трафик на хора или друга форма на експлоатация лица, хора в риск. Капацитетът на кризисния център за лица е до 30 души, а максималният престой в една такава услуга е не повече от 6 месеца.


Вяра Димова
17 Февруари 2020 | 17:09
Тагове: комплекс, социални, услуги, кризисен, център

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook