Великотърновци настояват за автобусни спирки до Преображенския манастир
Великотърновци и туристи настояват за узаконяване на автобусни спирки на отбивката за Преображенския манастир. Вече има входирана молба до Община В. Търново, а от там ни увериха, че са направили необходимите постъпки към Областно пътно управление, тъй като пътят В. Търново - Самоводене е част от Републиканската пътна мрежа.
Преображенкският манастир се намира на 7 км,от В.Търново и е една от най-предпочитаните дестинации за туристи от цялата страна. Оказва се обаче, че до манастира може да се стигне единствено с автомобил, тъй като за автобусите минаващи в близост до манастира няма регламентирани спирки. Мирослава и семейството и тръгнали от Търново пеша, стигнали до средата на пътя и се отказали.
Игуменът на манастира отец Георги посочи, че до манастира има и екопътека, но хората искали поне в едната посока да използват междуградския транспорт, за целта обаче са необходими регламентирани места и табели. Миналата седмица Петко Ганчев изпратил молба до кмета и Общинския съвет да бъдат узаконени спирки.
Инж. Галина Маринова, която е главен експерт в отдел Техническа инфраструктура към Общината каза, че тъй като пътят е от Републиканската пътна мрежа, спирките са в компетенцията на Областно пътно управление, към което са изпратили вече писмо с предложение за узаконяване на спирки.


Соня Симеонова
17 Февруари 2020 | 17:13
Тагове: автобусна, спирка, узаконяване, Преображенски, манастир

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook