С благотворителен базар на мартеници подпомагат самодейци от социални услуги
С благотворителен базар на мартеници подпомагат самодейци от социални услуги във Велико Търново. Изложбата се осъществява за девета поредна година, а красивите мартенски изделия и сувенири вече са разположени пред чешмичката до Община Велико Търново. Междувременно 170 места за продажба на мартеници на открито определиха от търновската администрация. Най-много – 27, са местата на ул. „Васил Левски” пред Музикално-драматичния театър, и 24 – на ул. „Независимост” пред Факултета по изобразително изкуство. Търговците ще могат да продават червено-белите изделия до 1 март.
Тематичните изделия и сувенири в изложбата „Баба Марта бързала и мартенички вързала” на мартеници са изработени от потребителите на социални услуги, функциониращи на територията на старопрестолния град и населените места от общината.
Социалните услуги, които днес показаха своите ръчно направени мартеници, участват всяка година, като някои сега заложиха на традиционните, а други на по нестандартните идеи.
Средствата от продажба ще бъдат вложени в закупуване на материали за изработването на различни ръчно направени изделия от потребителите на социалните услуги.


Вяра Димова
17 Февруари 2020 | 17:22
Тагове: благотворителен, базар, мартеници, самодейци, социални, услуги

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook