Министър Каракачанов с лекция пред курсанти по повод годишнината от смъртта на Левски
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов почете паметта на Апостола на свободата, с поднасяне на венци пред паметника на Васил Левски в Националния военен университет във В.Търново и изнасяне на лекция пред курсантите.
За 147-ата годишнина от смъртта на Левски вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов поднесе цветя пред паметника на Апостола в Националния военен университет „Васил Левски“ и се запозна с условията, при които протичат учебният процес и подготовката на курсантите на учебния център в с. Беляковец.
В дома на културата във военния университет Каракачанов изнесе лекция за ролята на Апостола на свободата за възраждането на българския национален дух.
По повод настояването на историци и общественици да се изправи историческата грешка и датата, на която се отбелязва гибелта на Левски, да бъде 18 февруари, министър Каракачанов каза, че датата не е най-важна, по-важно е дали го носим в сърцата си. Той подчерта, че всъщност това е дата на една велика саможертва. Според министъра българите не познават Левски. Той не се изучава пълноценно в училищата, а политиците го цитират както им е удобно.
Министърът цитира Иван Драсов, който казва, че няма друг такъв велик българин, като Левски, и Ботев, който за първи път го нарича Апостол.


Соня Симеонова
18 Февруари 2020 | 17:38
Тагове: Каракачанов, Левски, лекция, паметник

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook