Близо 3000 работници от 2 завода край гр. Лясковец искат премахване на винетките
Близо 3000 работници от военния завод и завода за машинни елементи и детайли край Лясковец за пореден път настояват за премахване на винетната такса. Въпреки, че двата завода се намират на непосредствена близост до гр. Лясковец и дори се водят на улица в града, от Агенция пътна инфраструктура им отговорили, че не са в регулация.
Регулацията на двата завода е извън град Лясковец и това налага 3000 човека отивайки на работа да си заплатят винетна такса.
Според работниците, табелите умишлено са били изместени, за да попадат заводите извън регулацията на населеното място.
От КТ Подкрепа и КНСБ още преди две години се срещали с кметицата и изпълнителния директор на военния завод и са апелирали предприятието да влезе в транспортната схема на двата града, но резултат няма. Преди няколко месеца след като са поставени камерите за тол таксите, синдикатът изпраща отново писмо, на което е отговорено, че заводът не попада в урбанизираната зона, а всъщност заводите се водят на улица в Лясковец, дори си имат номера.
От трите синдиката ще изпратят отново писмо до Агенция пътна инфраструктура и до кметицата на Лясковец, но ако не бъдат предприети мерки ще се стигне до стачни действия.
Работниците и синдикатите са на мнение, че след като околностите на София са освободени от винетни такси, трябва да има начин и винетките за такива малки разстояния в останалата част от страната да отпаднат.


Соня Симеонова
21 Февруари 2020 | 18:29
Тагове: Лясковец, винетки, заводи, транспорт, такси

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook