Кризисен център за жертви на домашно насилие отваря врати във Велико Търново
Община В.Търново превърна изоставена и нефункционираща сграда на ул. "Симеон Велики" в кризисен център за жертви на домашно насилие. Социалната услуга ще отвори врати през юни месец , а броят на хората, които ще имат възможност да се ползват от услугата е 75 с общ брой на персонала 26 човека.
Сградата на ул. "Симеон Велики" ще предлага няколко социални услуги. 30 души ще се възползват от Дневния център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства.Подкрепа ще получават и родителите на децата с увреждания, родители на деца в риск, които се нуждаят от консултации, потенциални бъдещи приемни родители и осиновители.
В следващата услуга „Преходно жилище за деца от 15 до 18-годишна възраст“, която е с капацитет 8 потребители, ще бъдат настанявани деца от незакритите все още домове, както и напускащите центровете за временно настаняване.
Изграждането на кризисния център е по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020г. Стойността на европейската инвестиция е 820 000лв.
Подменени са и прозорците на сградата и е извършено уширение на вътрешния двор. За да отговаря сградата на изискванията за достъпна среда на населението и за хора с увреждания общината е изпълнила и редица подобрения на сградата.


Соня Симеонова
25 Февруари 2020 | 17:22
Тагове: кризисен център, помощ, жертви, насилие

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook