Великотърновската областна болница разработва план за действие при пациенти с коронавирус
Разработва се план за действие за евентуално попаднали пациенти, носители на коронавируса във Велико Търново. Това информира изпълнителният директор на Многопрофилната областна болница за активно лечение "Д-р Стефан Черкезов". Към момента в областта няма съмнения за заразени пациенти.
Как и къде да бъдат обслужени хората със съмнения за коронавирус се оказва проблем както за самите пациенти, така и за персонала на великотърновското лечебното заведение.
Единственият начин да се ограничи развитието на епидемията в страната е всички пациенти, които се прибират от рисковите зони да спазват 14-дневната карантина.
Пациентите, които нямат личен лекар могат да се обърнат към спешно отделение или Регионалната здравна инспекция, на разположение е и денонощен телефон, който има и кризисен щаб в страната. Постъпвайки пациенти директно през спешното отделение и имат необходимите симптоми ще бъдат приети за наблюдение в инфекциозно отделение, затова в момента се сформира и структура.
Преди дни във Велико Търново беше отменена карантината върху двамата великотърновци, които бяха поставени под домашно медицинско наблюдение заради опасния коронавирус. Междувременно четирима ученици и трима учители от Свищов, които снощи се прибраха в България от остров Сицилия, са поставени под 14-дневна домашна карантина. Групата засега няма симптоми на коронавируса.


Вяра Димова
26 Февруари 2020 | 17:29
Тагове: коронавирус, план, действие, болница, пациенти

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook