Заради постоянен тормоз, съседи на душевно болни обмислят да сложат каски
Жителите от ул. "Деньо Чоканов" блок №13 за пореден път сигнализират за системен тормоз от душевно болни съседи. Обитателите на блока многократно подавали жалби до институциите и сигнали до народни представители, но без резултат. Ако не се реши проблемът, жителите на блока се заканват да излязат на протест пред Съдебната палата.
Припомняме, че години наред 86 семейства, наричащи себе си заложници на душевно болни съседки, продължават да са подложени на системен тормоз. Една от болните ги заплашвала, разхождала се с ножове и хвърляла тежки предмети през прозорците. Семействата обмислят да сложат каски на главите си.
Наталия, която живее над една от болните разказва, че заради денонощните крясъци 11-годишният ѝ син заспивал в час.
След сигнали до полицията, униформените отвеждали болните, но няколко часа по-късно ги връщали, защото роднините им си ги прибирали. Сходна била ситуацията и при престоят в болнични заведения, където били освобождавани с подпис от роднини. Хората подозират, че причината близките им да си ги прибират е за да се възползват от помощите, които получават. Потърпевшите решили, че единственият изход от ситуацията е да изселят болните чрез Закона за етажната собственост, но и тук ударили на камък. Прокуратурата отказала да приеме доводите на потърпевшите.
Ако болните не бъдат настанени в клиника за адекватно лечение или изселени от блока, семействата се заканват да излязат на протест пред Съдебната палата.


Соня Симеонова
27 Февруари 2020 | 17:38
Тагове: блок, тормоз, душевно болни, живущи

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook