Музей на илюзиите отвори врати във Велико Търново
Музеят на илюзиите във Велико Търново отвори врати. Той включва както класически илюзии, така и разработки на собствениците на музея. Въпреки, че едва преди ден най-новата туристическа атракция отвори врати вече има десетки посетители не само от старата столица, но и хора от други краища на страната, разказват създателите Ангела Гюрова и Петър Бояджиев.
Идеята за музея на илюзиите се ражда преди година и половина, а целта на Ангела и Петър е да създадат нестандартен, интересен и различен от обичайните атракцион.
Около 50 физични и оптични илюзии могат да видят посетителите на музея. Амбицията е постепенно те да се обновяват и да станат поне 90.
Голяма част от илюзиите са изградени на основата на перспективата, а за да се усети илюзията, е необходимо да се направи снимка с фотоапарат или мобилен телефон.
Музеите на илюзиите в България са само два, във Велико Търново и София. Великотърновският обаче е единственият български. Един от десетките посетители днес бе Васил, който за първи път посещава подобна атракция.
Музеят на илюзиите ще бъде отворен за посетители всеки ден.


Вяра Димова
4 Март 2020 | 18:10
Тагове: Велико Търново, музей, илюзии, атракцион, посетители

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook