Община Велико Търново с мерки срещу коронавируса
Община Велико Търново с превантивни мерки срещу разпространението на коронавируса. Част от мерките са снабдяване на всички обществени сгради с дезифектанти, в това число учебни заведения, градини и ясли, обработване на автобусите за градския транспорт по два пъти на ден и отлагане на всички обществени събития, прояви от културния календар и с участието на деца, независимо дали са на открито и на закрито до второ нареждане. Сформираният със заповед кмета Даниел Панов общински щаб стриктно ще следи за изпълнението на набелязаните превантивни мерки.
Първите мерки са за обществените сгради с широк достъп до хора. На входа на сградите са поставени стерилни пътеки и диспенсъри с дезинфектант. На входа на Община Велико Търново вече има служители, които да обслужват гражданите, за да не се налага да се качват по етажите на сградата. В градския транспорт е започнала дезинфекция, която се извършва в късните часове на денонощието. Превозните средства се обработват със специални машини и препарати от служители на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".
Фирмите превозвачи са снабдени с дезифектанти и са обучили персонала да обработва периодично дръжките, вратите и седалките в автобусите, до които хората имат пряк достъп. Иван Симеонов е дългогодишен шофьор на автобус и твърди, че не се притеснява от зарази, защото взема предпазни мерки.
Дезифектанти са осигурени и за детските градини и яслите, а в сградите им не се допускат външни лица.
В детските градини вече са предприели необходимите мерки, като разтворът за дезинфекция ще бъде увеличен и ще се прави по няколко пъти на ден. А температурата на децата ще бъде измервана всяка сутрин. Оставянето и взимането на децата ще става на входа на съответното учебно заведение, като родителите ще имат право да влязат, но само до вратата.
Училищата на територията на Велико Търново също са снабдени с дезифектанти и диспенсъри. Ваканцията за учениците ще продължи до 15 март.


Соня Симеонова
10 Март 2020 | 17:54
Тагове: коронавирус, дезинфекция, защита, мерки

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook