Велико Търново е вдъхновение за творците
Велико Търново със своята величественост, история и красота е вдъхновение за много творци. Михаела е от младите художници в старата столица, занимаващи се активно с изкуство още от детските си години. А Търново е градът, в който вече успешно се развива.
Михаела е от Горна Оряховица, завършва ВТУ и решава да остане в града, който дава вдъхновение за някои от нейните картини.
Споделя, че вдъхновението се поражда от различни неща, но често още от ранна детска възраст музата е съпроводена от любов към конете, които често се виждат в нейното творчество.
Независимо, че Михаела е нарисувала много картини, които са разпространени, не само в България, но и в чужбина, споделя, че всеки един ден тя се развива и учи на нещо ново. Според нея вече все повече автори показват една смела страна в съвременното изкуство.
Бъдещото си развитие вижда тук в България. Зад гърба си талантливата художничка има както съвместни, така и самостоятелни изложби и много награди, а през есента планира и трета самостоятелна изложба в родния ѝ град Горна Оряховица.


Вяра Димова
12 Март 2020 | 18:01
Тагове: художник, картини, рисуване, изкуство

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook