ОДМВР - Велико Търново следи за недопускане на безцелно пътуване на граждани в областта
7 КПП-та са изградени на територията на град Велико Търново.  На тях се спират абсолютно всички автомобили и се пропускат тези, които имат настоящ и постоянен адрес, съобщи старши комисар Димитър Машов. От вторник няма да има компромиси на КПП-та, подчерта главният секретар на МВР. Това съобщиха по време на брифинг на едно от изградените КПП-та на изхода на старата столица в посока София при село Леденик във връзка с допълнително въведените мерки и контролът по тяхното спазване. Утре на празника на Велико Търново камбаните на Царевец ще бият 33 пъти в 12 часа и ще е така всеки ден до края на извънредното положение– съобщи кметът на община Велико Търново.

Предвижда се гратисен период до неделя за жителите на В. Търново, които в петък вечерта са отпътували извън града да се приберат по домовете си. Напомняме, че е забранено посещението на паркове, детски площадки, градски градини и други открити места. Разрешава се извеждане само на домашни любимци. ОДМВР В. Търново призовава гражданите да не напускат домовете си и града без причина, с цел предотвратяване разрастването на заразата от коронавирус.

Всички 36 кметства и кметски наместничества в община Велико Търново работят днес и утре за издаване на служебни бележки за настоящ адрес или и за притежание на имот в населеното място. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Работното време ще до 19,00ч. днес и от 9,00 до 19,00 ч. в неделя /22 март/.
С тези документи пътуващите жители между Велико Търново и населените места ще бъдат пропускани през контролно-пропускателните пунктове на входовете и изходите на старопрестолния град.
Ситуацията на КПП-ата е спокойна, а струпване на опашки от автомобили и превозни средства няма, увери ме директорът на ОД на МВР старши комисар Димитър Машов.
До 00,00ч на 24 март хората, които работят във Велико Търново, но живеят в други населени места, следва да си извадят служебна бележка от работодателя. Преминаване през КПП може да се осъществи и със служебна карта. Разрешено е преминаването на транспортни средства, които доставят стоки, продукти, суровини и др.
Освен градския транспорт, движат се и автобусите по междуселищните линии между Велико Търново и населените места от общината, както и линиите между Велико Търново и Горна Оряховица – през с. Самоводене и през Лясковец.


Вяра Димова
21 Март 2020 | 17:46
Тагове: КПП, контрол, мерки, коронавирус, служебна, бележка, карта

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook