Пациентът от Велико Търново с COVID- 19 е приет в областната болница, поради влошаване на състоянието
Пациентът от Велико Търново, при който беше доказан COVID- 19 е приет в областната болница, поради влошаване на състоянието му. Той е настанен в Първо хирургично отделение, което е обособено за лечение на пациенти със среднотежко и тежко състояние, тъй като в Инфекциозно отделение няма условия за лечение на пациенти с тежко протичаща инфекция при доказан COVID -19, информираха от областната болница.
Междувременно се увеличават хората, поставени под карантина в региона, информираха от РЗИ.
Пациентът от Велико Търново с COVID- 19 е от групата на млади хора между 0-50 години с тежка клинична картина. Те са 8 души, т.е. с двустранна бронхопневмония, информира началника на Националния оперативен щаб по време на сутрешния брифинг.
От областната болница информираха, че отделението е поставено под карантина, спазвайки всички противоепидемични правила за лични предпазни средства и дезинфекция от заповедта на Изпълнителния директор на Многопрофилната областна болница за активно лечение "Д-р Стефан Черкезов" от 21 март, одобрена от Регионалната здравна инспекция - Велико Търново. Към този момент състоянието на пациента е стабилно.
Към днешна дата поставените под карантина в областта са 483 души, 90 вече са отпаднали от карантина и до днес няма нов случай на положителна проба в областта, съобщиха от РЗИ.
Министерството на здравеопазването подготвя електронна платформа, която ще се попълва от служители на инспекцията и ще служи за по-бързо актуализиране на нови лица поставени под карантина. В РЗИ – Велико Търново се предвижда онлайн обучение на 7 служители, които да работят с разработената от МЗ „Информационна система за лицата под карантина“.
В спешен порядък е изискана актуална информация от болниците във Велико Търново, Горна Оряховица, Свищов и Павликени, за готовността им да приемат пациенти с коронавирус.


Вяра Димова
23 Март 2020 | 18:04
Тагове: Велико Търново, заболял, коронавирус

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook