Пет лечебни заведения във великотърновска област ще приемат пациенти с коронавирус
Министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която определя лечебните заведения и съответните структури в тях, които да извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19. В заповедта е посочено кои лечебни заведения извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 в неусложнено състояние и кои лечебни заведения обслужват пациенти с COVID-19 в състояние, изискващо интензивно лечение. В заповедта е посочено и разпределението на болничните легла по лечебни заведения.
На територията на област Велико Търново пет лечебни заведения ще извършват наблюдение и лечение на пациенти с коронавирус, като съответно от здравното министерство са категоризирани в кои отделения ще се приемат пациенти в неусложнено състояние и в кои – за интензивно лечение.
За лечение и наблюдение на неусложнени пациенти с коронавирус в областта са определени 286 легла в пет болници. Многопрофилната областна болница за активно лечение „Д-р Стефан Черкезов” осигурява 35 легла в отделението за Вътрешни болести и 30 легла в Инфекциозно отделение. Белодробната болница „Д-р Трейман” разполага с 53 легла. Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Иван Рилски” в Горна Оряховица преустройва 77 легла във Вътрешно отделение и 10 в Инфекциозно. Павликенската болница има 49 легла за пациенти с коронавирус, а тази в град Свищов 42. За интензивно лечение на заболели от Ковид 19 се определят 24 легла – 10 във Велико Търново, 6 в Горна Оряховица и 8 в Павликени.


Вяра Димова
27 Март 2020 | 17:10
Тагове: болници, пациенти, коронавирус

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook