Въвеждат нови правила на кооперативният пазар
От днес общините ще имат грижа кооперативните пазари да бъдат дезинфекцирани и да се спазват нужните мерки в условия на пандемия. С цел опазване на продавачите и купувачите трябва да се поставят информационни табели за спазване на мерките, задължително да се ползват предпазни средства, да се спазва лична хигиена, да се въведат заграждения с цел предотвратяване струпването на хора и да се определи еднопосочно движение в рамките на пазара. Това са само част от новите мерки посочени от здравния министър относно кооперативните пазари в цялата страна.
Въпреки опасността от зараза, днес Кооперативният пазар беше препълнен с хора решили да се подсигурят за дни напред с пресни плодове и зеленчуци. Една част от тях притеснени за живота си, а други не толкова.
Клиентите нямат право да избират сами продуктите, а вместо тях продавачите го правят при необходимите хигиенни изисквания.
От управата на Кооперативния пазар са категорични, че от началото на извънредното положение се спазват всички предпазни условия въведени до вчера.
Специалистите съветват, че торбите за многократна употреба също могат да станат приносители на заразата, което означава, че трябва също редовно да се перат, тъй като по тях могат да могат да полепнат микроорганизми, включително и новият коронавирус.


Соня Симеонова
7 Април 2020 | 17:52
Тагове: пазар, мерки, стоки, изисквания, плодове, зеленчуци

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook