Билките - алтернатива за превенция при коронавирус?
Вирусите са част от природата, а тя е създала и естествени механизми за превенция, защита и лечение на растенията и на живите същества. Много вещества, които растенията отделят са създадени от природата, за да може растенията да се защитават от вируси, бактерии, които нападат както хората, така и растенията. Затова лечението с билки е алтернатива на лечението с лекарства, твърди билкарката Катя Иванова.
И народната медицина може да бъде в помощ в това изпитващо ни време, споделя лечителката Катя Иванова, която 52 години изучава, събира и продава билки.
Котешкия нокът подпомага нервната система и съня и дейността на храносмилателната система. Друга билка е златния корен една от най-старите билки, която помага на организма да се адаптира към дадена ситуация и да се справи със стреса.
Комбинацията от живовляк, маточина и копър е една от най- ефикасните при пациенти с белодробни заболявания особено през пролетта, допълва още лечителката. Това е периодът за укрепване на имунитета на децата.
Потомствената билкарка разказва, че има легенда, която гласи, че колкото са болестите в народната медицина, толкова са и билките, като на всяка болест отговаря и билка.


Соня Симеонова
9 Април 2020 | 18:25
Тагове: билки, коронавирус, имунитет, превенция, защита, лечение

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook