Застрахователи масово прекратяват задължителните застраховки на туроператорите
Застрахователните компании масово прекратяват задължителната застраховка на туроператорите - "Отговорност на туроператора" заради пандемията. От бранша заявиха, че всеки застраховател прави текущ анализ на риска и на тази база взема индивидуални решения за компанията си. От Министерството на туризма са посъветвали застрахователите да предлагат ваучери за отлагане на вече заявено пътуване за след вдигане на карантината.
Във връзка с пандемията застрахователните компании отказват да съставят застраховка "Отговорност на туроператора", или прекратяват договори. Застраховката е задължителна по закон и без нея туроператорите нямат право да работят.
След официалното обявяване на извънредно положение, застрахователните компании продължават да покриват събития настъпили вследствие на Ковид-19. Покритието за коронавирус по здравни застраховки е същото, както при всяко друго вирусно заболяване. Изплащат се разходите за извънболнично лечение, болнично лечение и лекарства, при спазване на лимитите, при които е сключена полицата.
Тестовете за установяване на наличие на коронавирус не са включени в обхвата на покритие на медицинските застраховки.


Соня Симеонова
10 Април 2020 | 18:24
Тагове: застраховка, коронавирус, туроператори, пандемия

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook