Продавачите на кооперативния пазар ще продават на безценица, за да не изхвърлят стока
Продавачите на кооперативния пазар са притеснени, че няма да могат да продадат продукцията си в рамките на три дни, заради обявените извънредни мерки. Голяма част от тях са готови да продават на безценица, за да не изхвърлят продукцията си. Като цяло купувачи липсват, а малкото, които пазаруват се ограничават в дребни стоки, споделят търговците.
Търговията на кооперативния пазар рязко е замряла през последните седмици, затова някой от производителите са намалили цените на стоката си, но ако не я продадат в близките два дни ще се наложи да я изхвърлят или да я продават на безценица. Димитър продава репички и споделя, че вече работи на загуба.
Днес клиентите основно търсят маруля и пресен лук за салата. Никой от купувачите не е решил да се презапаси със зарзават.
Иначе на пазара са спазени всички изисквания на здравния министър - два метра отстояние между продавачите, указателни табели и осигурено еднопосочно движение, както и средства
за защита.
По нареждане на министъра на здравеопазването кооперативните пазари в цялата страна трябва да бъдат затворени на 16 април.


Соня Симеонова
13 Април 2020 | 18:00
Тагове: пазар, продукция, плодове, зеленчуци, търговия

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook