Бойко Борисов: "Когато се отвори Европа, ще се отворим и ние"
Докато няма лекарство и ваксина нищо не може да се промени. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при посещение на завод за дезинфектанти във В. Търново. Заводът за Хигиенно медицинска индустрия е дарил 8 тона дезинфектанти на Министерство на здравеопазването.
 От вторник ще започнат имунизациите на децата, консултациите за бременни и плановите операции, заяви Бойко Борисов . Той обаче  не можа да даде категоричен отговор, дали извънредното положение ще бъде отменено на 13 май, или ще продължи. Премиерът подчерта, че когато Европа се отвори, ще отворим и ние.
Министър-председателят посочи, че е спрял два полета от Великобритания , че държавата е обезпечена, ще си набави сигурни запаси и ще помага на другите държави, ако се наложи. 
Борисов увери , че страната ни разполага с достатъчно PCR тестове и добави, че ако всяка държава приложи масови тестове, ще са необходими над 7 милиарда теста, на което никоя икономика няма да издържи. Премиерът добави, че с неспазването на мерките на практика се наказват тези, които са спазвали дисциплина. За финал Борисов напомни, че близо 50 милиона лева са били отпуснати на община В. Търново
 Премиерът Бойко Борисов отново призова гражданите да останат по домовете си по време на празниците, като изтъкна, че това е доказано най-добрата мярка.


Соня Симеонова
16 Април 2020 | 18:38
Тагове: Борисов, коронавирус, пандемия, дезинфектанти, мерки

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook