Пет нови случая на COVID-19 са регистрирани във В. Търново
Пет нови случая на заразени с коронавирус са регистрирани във Великотърновска област. Единият от случаите е на 79-годишна жена и четирима души от медицинския персонал на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов". Жената е настанена в специализираното отделение на великотърновската болница, а другите четирима са без симптоматика и са в домашна изолация и под карантина. С тези пет, случаите с COVID-19 в региона стават 16.
Три медицински сестри и един санитар са дали положителни проби за коронавирусна инфекция, уточниха от МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов“.
И четиримата медици са от отделениението по реанимация допълниха от лечебното заведение. Установени са и лицата, с които болните са били в контакт.
По данни от Областния кризисен щаб към днешна дата на територията на област Велико Търново са направени 347 изследвания за носителство на коронавирус с PСR тест, от които 16 са положителни. От всички направени изследвания, 57 са на медицински лица - лекари, медицински сестри, санитари, от лечебните заведения, Центъра за спешна помощ и РЗИ – Велико Търново. От медицинските специалисти, изследвани с PСR тест, 8 са дали положителен резултат. Заболели от COVID-19 са 15 лица, излекуваните са 4, а в домашна изолация за 28 дни са 7 души. Хоспитализирани са 3-ма, един е починал. Поставени под карантина за 14 дни са 392 лица.


Соня Симеонова
23 Април 2020 | 18:06
Тагове: коронавирус, медицински, персонал, PCR, карантина, изолация

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook