Отвориха парковете
От днес посещенията във всички паркове във Велико Търново са разрешени. Те ще са отворени както за родители с деца, така и от спортуващи при условията на специална организация, с оглед на противоепидемичните мерки.
Родители с деца на възраст до 12 години ще могат да ползват парковете в периода от 9,30 до 18,30 ч. Възрастните трябва да са най-много двама. Разстоянието между семействата следва да е най-малко 2,5 метра. Забранено ще е събирането на различни семейства на едно място, ползването на детските площадки и спортни съоръжения, седенето по пейки и в тревните площи.
Спортуващите ще могат да тренират в парковете в часовете преди 9,30 ч. и след 18,30 ч., при условие, че се движат самостоятелно.
Разходките на кучета остават при досегашния ред – в специално обособените пространства в парковете „Дружба” и „Колю Фичето”, както и в парк „Света гора”. Собствениците на кучета трябва да се движат самостоятелно и да ползват парковете в същите часове, като спортуващите – преди 9,30 и след 18,30 ч.
Задължително е всеки да бъде с маска или шал. Пешеходните алеи в парковете ще бъдат периодично дезинфекцирани.
Новата организация ще бъде съобразена с инструкциите на Националния оперативен щаб. 
Общински служители и доброволци ще следят за реда и да няма струпване на хора. "Разчитам на вас и на вашата гражданска съвест, великотърновци. Нека продължаваме да спазваме мерките срещу Covid-19, както досега”, коментира кметът Даниел Панов.


Соня Симеонова
27 Април 2020 | 18:25
Тагове: паркове, коронавирус, семейства, спортуващите

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook