Каракачанов: Пандемията от Covid-19 по никакъв начин не се отрази върху подготовката на Българската армия
Пандемията от Covid-19 по никакъв начин не се отрази върху подготовката на Българската армия. Финансирането на армията не е спирало, дори сме предвидили увеличение на заплатите на военнослужещите, това заяви пред журналисти вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов във Велико Търново.
Министърът на отбраната посочи, че още от 8-ми март, военните училища са поставени под карантина за да се запазят курсантите от зараза, но другите формирования са си изпълнявали задълженията. До момента има два случая на военнослужещи заразени с коронавирус, като и двата случая са извън пределите на България. Те са български военнослужещи изпратени на мисии.
Министърът подчерта, че финансирането на армията не е спирало и нито един лев на българската армия не е взет за други цели.
Освен двата проекта са започнати преговори и ще се обяви процедура за модернизация на танковете Т -72. Министърът се надява, че ще има финансовата възможност в новия бюджет - за 2021 година, отново да се увеличат заплатите на българските военнослужещи, които по думите му го заслужават.


Соня Симеонова
8 Май 2020 | 17:10
Тагове: министър, отбрана, коронавирус, армия, подготовка

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook