Зачестили са проблемите с кожата, вследствие на носенето на маски и ръкавици
Случаите на кожни проблеми вследствие на носенето на маски, ръкавици, както и от използването на дезинфектанти зачестяват през последните месеци. Предразположени към тях са хората с чувствителна кожа и с хронични заболявания. Дерматолозите съветват да използваме щадящи кожата предпазни средства.
Въпреки, че задължителното носене на маски на открити обществени пространства отпадна, все още масово се използват маските, като средство за предпазване от коронавируса. Те обаче са причина за честата напоследък поява на контакти дерматити и други кожни възпаления.
За да се избегнат кожните раздразнения д-р Нейкова съветва да се използват най-подходящите предпазни средства, както и да се третира кожата с правилните козметични продукти. Набавянето на витамин Д по време на изолация също е една от дискутираните теми в последните седмици. Но липсата на слънчева светлина може да бъде както опасна, така и полезна.
След дългата изолация е важно да се избягват най-топлите часове от деня. А хората с чувствителна кожа е препоръчително да използват слънцезащитни продукти.


Вяра Димова
11 Май 2020 | 18:07
Тагове: дерматолог, алергии, маски, карантина, коронавирус

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook