Около 50% от фризьорите във Велико Търново работят
Половината от фризьорите във Велико Търново вече са възстановили работа. От бранша споделят, че повечето клиенти посещават салоните, когато е наложително, което прави извънредна и тяхната работа, защото нередовното обслужване на клиентите води до увеличаване на минутите, които се отделят на самата прическа. Оказва се и, че по време на извънредното положение клиенти дори търсят съветите на своите фризьори по телефона за това как да подстрижат или боядисат косата си.
След обявяването на извънредното положение през март, едва около 20% от великотърновските фризьори продължават със своята работа. След два месеца вече половината работят с клиенти.
И докато носенето на предпазна маска за клиента е по желание, то за фризьорите е задължителна мярка.
Около 150-200 лева на месец допълнително се включва във всички досегашни разходи на един фризьорски салон за осигуряване на нужните хигиенни мерки. Предвид динамичната обстановка е трудно да се прогнозира кога отново ще се заработи на пълни обороти.
Към момента се провеждат само индивидуални обучения, но при определени показатели и основно само с теория. Междувременно фризьорските салони продължават работа с клиенти с предварително записване.


Вяра Димова
15 Май 2020 | 17:46
Тагове: фризьори, работа, клиенти, прически

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook