Остави излишна вещ или си харесай и я вземи, напълно безплатно
Постоянен свободен пазар във Велико Търново вече отвори врати. Ще работи един ден в седмицата за няколко часа, като всеки ще може да си вземе нещо или остави ненужно напълно безплатно. "Килеръ" отваря два пъти преди извънредното положение, след което се налага заради мерките да затвори временно. Така след кратко прекъсване той отново е на разположение на великотърновци.
Маргарита Симеонова, заедно с нейните колеги, се занимават с тази благородна кауза вече 2 години. Започват доброволно с образователна кампания за деца и младежи. Целта е да ги научат как да намалят отрицателния отпечатък върху планетата. Една от стъпките е да намалят закупуването на излишни вещи, съответно по този начин да се намали и генерирането на повече отпадък.
"Килеръ" е мястото, където всеки може да донесе неща като дрехи, книги, бижута, детски играчки, игри и малка електроника, които не използва вече или да си хареса и вземе нещо безплатно.
Към момента има широк отзвук към кампанията. Организаторите споделят, че ще се опитат да разширят дейността, като излязат извън рамките на офиса, в който в момента са разположили вещите.
Хората, които желаят да оставят нещо в свободния пазар, е необходимо предварително да се свържат с организаторите или да пишат във фейсбук страницата. "Килеръ" се намира на улица "Симеон Велики" и ще работи всяка сряда от 17 до 20 часа.


Вяра Димова
21 Май 2020 | 17:03
Тагове: килер, вещи, дрехи, играчки, кампания

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook