Футболистите и треньорите на „Етър” се отказаха от една заплата
Играчите на "Етър" решиха единодушно да се откажат от по едно месечно възнаграждение като жест към трудното положение, в което се намира великотърновският клуб, информират от "Етър" - Велико Търново. "Футболистите решихме да помогнем на клуба в тази тежка ситуация, като се откажем от една заплата в името на това "Етър" да просъществува. Защото ситуацията наистина е тежка, както за цяла България, така и за нашия клуб, и се надяваме ръководството да застане също до нас и да го оцени. Топката е в техните ръце и крака, заяви един от капитаните на тима Христо Иванов, като уточни, че говори от името на целия отбор.
Вратарят бе категоричен, че футболистите ще продължат да се влагат стопроцентово и занапред. Треньорите на етърци изцяло подкрепиха решението на играчите и също обявиха, че ще се откажат от едно месечно възнаграждение.
"Етър" се намира в затруднено положение, но искам да кажа, че имам на разположение футболисти, които са истински мъже. С този жест те показват, че обичат отбора си и наистина искат "Етър" да продължи да играе в елита. Много хора не си дават сметка какво е да си професионален футболист, всеки брои парите им, но тези момчета имат семейства, полагат огромни усилия на терена и парите, които изкарват, са честни и с много труд. Затова – поклон към техния жест и дано всички заедно успеем да спасим "Етър", коментира старши треньорът Петко Петков.
"Треньорите подкрепяме тяхното решение и на свой ред също се отказваме от по една заплата. Това е лично решение на всеки един от нас и е жест не само към клуба, но и към хората от Велико Търново", добави наставникът на етърци.


Вяра Димова
2 Юни 2020 | 17:46
Тагове: "Етър", заплати, футболисти, треньори

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook