Нови и интересни атракции показва Музея на илюзиите след като отвори отново врати след извънредното положение
Над 80 са вече илюзиите в Музея на илюзиите във Велико Търново. Създателите споделят, че са използвали времето, в което музея беше затворен, за обогатяване на илюзиите, с които да привличат все повече туристи. Припомняме, че музеят отвори врати на 3-ти март и още с отварянето си привлече много туристи. В началото отвори с 62 илюзии, а към момента те са вече 83. Амбицията е да достигнат 100 – 120.
Пандемията от коронавирус се отразява положително на Музея на илюзиите. Въпреки че работи само 9 дни, музеят привлича туристите, защото е нещо ново и различно, не само в града, но и в страната. В началото на месец юни отново отвори врати с още повече и различни илюзии.
Макет на Царевец също е една от атракциите. Той е с размери 3,70 на 1,50 метра. Има идея да бъде създаден уникален нов спектакъл „Звук и светлина“. Старо Търново пък е друга от уникалните атракции, която я няма в друг музей по света.
В музея на илюзиите има и екскурзоводи, които дават допълнителна информация за атракциите и правят снимки на посетителите. Снимките са задължителна част от посещението, припомнят създателите.


Вяра Димова
4 Юни 2020 | 18:22
Тагове: музей, илюзии, атракциони, коронавирус

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook