Ултрамаратон “Търново ултра” ще се проведе на 4 и 5 юли
Ултрамаратон "Търново ултра" ще се състои на 4-ти и 5-ти юли тази година. Заради пандемията вместо традиционно през месец април, маратонът ще се проведе в началото на юли. На 4-ти юли ще се проведат колоездачните стартове на 27 и на 45 км., а на 5 юли ще бъдат бегаческите състезания от 14 до 71 км. Организаторите от Спортен клуб "Браун тим" превръщат състезанието в едно от най-посещаваните в страната. С всяка изминала година все повече привърженици на бягането и колоезденето се впускат в надпревара по уникалните трасета във Велико Търново.
Поради по-големия мащаб на събитието тази година, то ще се проведе в центъра на Велико Търново, а не както обикновено в крепостите "Царевец" и "Трапезица".
Организаторите очакват около 500 участници. В състезанията се включват хора от различни професии и възрасти, предимно между 30 и 50-годишна възраст.
До момента участие в ултрамаратона са заявили над 420 човека. Срокът за регистрация е до 25 юни. Тази година организаторите включват и благотворителна кауза в подкрепа на болно дете на един от състезателите, което боледува от левкемия и се нуждае от скъпоструващо лечение в чужбина.


Вяра Димова
16 Юни 2020 | 17:25
Тагове: маратон, Велико Търново, участници, бягане

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook