Заради служител с коронавирус ограничават достъпа на граждани в общината в Горна Оряховица
Заради служител с коронавирус ограничават достъпа на граждани в общината в Горна Оряховица. Рестриктивните мерки са до 28 юни, уточняват от местната администрация. 46 годишният мъж е настанен в специализираното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение "Св. Иван Рилски" - Горна Оряховица. Състоянието му е добро. По предписание на Регионалната здравна инспекция на служителите, контактували със заразения, е направен PСR тест. Контактните лица са поставени под карантина.
Гражданите ще се допускат единствено до Информационния център, ГРАО и данъчна служба, като е задължително носенето на лични предпазни средства. Отменят се приемните дни на кмета, заместник-кметовете и главния архитект до второ нареждане.
Съгласно предписанията на РЗИ е извършено почистване и трикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в административната сграда на Община Горна Оряховица и Общинско предприятие „Обреди“. Създадена е организация общинска администрация и ОП„Обреди“ да продължат безпроблемно дейността си.
На този етап няма да се отменя тържественото изпращане на абитуриентите от горнооряховските училища, насрочено за 26 и 27 юни.


Вяра Димова
22 Юни 2020 | 18:04
Тагове: Горна Оряховица, община, коронавирус, карантина

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook