Служител на "Фискален контрол" във Велико Търново е заразен с коронавирус
Служител на отдел "Фискален контрол" към НАП е заразен с коронавирус. 38-годишният мъж е на домашно лечение и на този етап няма сериозни симптоми. Той е бил под карантина още от вторник – 30 юни. Продължава издирването на лицата, с които е бил в контакт преди тази дата. С положителен тест е и 20-годишен мъж, който е бил кавалер на абитуриентка от Велико Търново. Заразеният в момента е в София за лечение. Междувременно областният оперативен щаб съобщи, че изследваните 21 души от медицинския персонал на Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица са с отрицателни тестове.
Медицинските служители от Трето вътрешно отделение, Клинична лаборатория и отделение „Образна диагностика“ в Горна Оряховица бяха изследвани с PCR – тестове заради контакти със заразен с коронавирус пациент, който бе приет през миналата седмица в болницата. 71-годишният пациент е постъпил на 24 юни в Трето вътрешно отделение с кардиологични проблеми, но след съмнения и извършен тест за COVID-19, който се оказал положителен, веднага е бил изолиран в Инфекциозно отделение.
На 25 и 26 юни отделението е било затворено за 48 часа под карантина. В момента Трето вътрешно отделение е отворено за пациенти, а персоналът, който работи в него, е доказано, че не е заразен.


Вяра Димова
2 Юли 2020 | 17:30
Тагове: коронавирус, изследване, заболял, Велико Търново, болница, Горна Оряховица

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook