120 участници от страната се включиха в IV-то издание на ШФ "Търновско царство"
120 души участваха във фестивала "Търновско царство", който се проведе в края на миналата седмица. Четвъртото издание включваше различни състезания. Имаше "А", "В" и "С" турнири, където участниците се разпределиха по възрасти. Проведе се и открит блиц турнир и конкурс по решаване на шахматни задачи. Наградният фонд тази година бе в размер на няколко хиляди лева. А за децата имаше 20 купи, над 40 медала и десетки предметни награди.
Максимилиан и Вяра са част от наградените деца във фестивала и най-новите надежди на търновския шах. Те започват тренировки онлайн преди около три месеца и вече могат да се похвалят с първите си купи.
Мартин, Данаил и Пламен са от по-опитните състезатели, участвали в турнира. Те също показват напредък и завоюват медали.
По време на извънредното положение децата се обучаваха онлайн по шах. Тренировките в интеренет все още продължават, но децата споделят, че играта на живо вече им липсва.
Въпреки скорошните победи, децата продължават с подготовките по шах. От 9-ти до 16-ти август в град Априлци Шахматен клуб "Асеневци" е домакин на държавните първенства от 8 до 10 години, където ще се излъчат шампионите на България, които ще получат и квота за участие на Световно първенство в Батуми (Грузия).


Вяра Димова
2 Юли 2020 | 17:53
Тагове: фестивал, шахмат, участници, награди

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook