Президентът Радев: Прокуратурата да публикува пълния чат с Бобоков, за да покаже, че не действа селективно и манипулативно под нечий диктат
Нищо секретно няма в чата между президента Румен Радев и обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков. Единственият начин прокуратурата да покаже, че не действа селективно и манипулативно под нечий диктат, това е да публикува пълния чат. Това заяви във Велико Търново държавният глава.
Според президента в противен случай ще стане ясно, че се режисира пореден медиен скандал около президентството, за да се отвлече вниманието от там, където са тежките проблеми в областта на управлението на държавата.
Държавният глава коментира, че много пъти е лобирал в подкрепа на български фирми в чужбина.
По отношение на казуса с храма "Света София" в Истанбул, Румен Радев коментира, че българската държава няма как да се намесва в работата на независимия съд на Република Турция, но трябва да се отчитат историческите и културни дадености. Трябва да се отчита, че "Света София" има хилядолетна история и традиции свързани с християнството, затова би било удачно това да стане едно място за културна близост, но да не се посяга на историята на църквата, поясни президентът.


Вяра Димова
3 Юли 2020 | 17:07
Тагове: президент, чат, бизнесмен, прокуратура

« Назад




live


Евроком Царевец

Търсене








Изпрати репортаж







Настройване на цифров приемник


Тайната къща



Предавания



Станете наш почитател във Facebook