Мъртва риба изплува в река Янтра
Мъртва риба изплува в река Янтра в района на горнооряховското село Върбица. Появиха се множество снимки и видео материали, публикувани от местни жители, показващи множество мъртви риби. Подобни сигнали бяха публикувани и местни жители от село Драганово. Междувременно от РИОСВ вече е извършена проверка, която показва, че няма опасни вещества, които да са причина за отравянето.
На кадрите публикувани от жители, ясно се виждат десетките умрели риби в река Янтра край село Върбица. Ситуацията е такава от няколко дни, споделят местните.
По поречието на реката в село Драганово също се наблюдават множество носещи се по водата мъртви риби. По думите на кмета на селото проблемът е от поне 10 дни.
Преди години също е имало поява на мъртва риба в реката, коментира кметът, като тогава след съответните проверки е установено, че водата е била химически замърсена.
От РИОСВ Велико Търново обясниха, че вече е направена проверка. Измерени са стойности на показателите на място - разтворен кислород, температура и електропроводимост. Няма повишение на нормите на тези показатели и няма химическо замърсяване.
От РИОСВ заявиха, че участъците с установена мъртва риба в река Янтра ще бъдат наблюдавани и ще бъдат извършени повторни проверки.


Вяра Димова
6 Юли 2020 | 17:56
Тагове: РИОСВ, Янтра, риба, сигнал

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook