Как да се справим с високите летни температури?
Високите температури и парещите лъчи на слънцето през летните месеци, освен радост, могат да ни донесат и здравословни проблеми. Това е сезонът, в който най-често усещаме физически дискомфорт. Дневните летни температури могат да бъдат опасни не само за сърцето и мозъка, но и за нервната система. Именно затова медиците съветват да бъдем предпазливи и да се грижим с особено внимание за здравето.
Юни, юли и август са месеците, в които слънцето е най-силно. То несъмнено оказва влияние върху организма както при малки, така и при големи. Малките деца, възрастните хора и хронично болните пациенти са по-предразположени към проблеми със здравето, предизвикани от високите температури.
Още със затоплянето на времето пациентите търсят съветите на своите лични лекари как да преминат по-лесно през летните месеци. Практиката на д-р Валентин Богословов показва, че остри случаи през последните години рядко се срещат.
При тези симптоми веднага трябва да се вземат мерки, за да се избегнат по-сериозни здравословни проблеми.
Медиците съветват да се избират подходящи дрехи през лятото, при необходимост да се носи и шапка, да се пият достатъчно течности и да се консумират леки храни. Препоръчително е и да се избягват часовете, в които слънцето е най-силно между 10 и 16 часа.


Вяра Димова
15 Юли 2020 | 18:02
Тагове: слънце, лято, температури, здраве, превенция

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook