COVID-19 и в детска градина в Горна Оряховица
21 деца и 3 лица от персонала на детска градина в Горна Оряховица са поставени под карантина за 14 дни, след като на 28 юли е регистриран лабораторно потвърден случай на COVID – 19 в нея, съобщиха от Областния кризисен щаб. По предписание на РЗИ – Велико Търново лицето е поставено в домашна изолация. При проведеното епидемиологично проучване са установени 4 близки контактни лица (в дома) на заболялото лице, които са поставени под 14-дневна карантина.
С цел превенция и ограничаване на разпространението на коронавирусната инфекция, до директора на детската градина е издадено предписание за извършване на крайна дезинфекция във всички помещения, ползвани от групата и за стриктно спазване на противоепидемичните мерки.
Междувременно през последното денонощие са потвърдени лабораторно 3 нови случаи на COVID - 19, два от които са на територията на други области. Новите случаи нямат епидемична връзка, както помежду си, така и с други диагностицирани случаи. Общо 237 са вече лицата с коронавирус в областта от началото на пандемията. Карантинираните лица са 247, в т.ч. и близките контактни на потвърдените случаи на COVID–19. Епидемиологичните проучвания и изследвания на случаите продължават.


Вяра Димова
30 Юли 2020 | 17:38
Тагове: Горна Оряховица, коронавирус, детска градина, карантина

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook