Самотноживееща 75-годишна жена се нуждае от средства, за да оправи покрива на дома си, изгорял след пожар
Жена от Велико Търново се нуждае от средства, за да ремонтира покрива на дома си след като пожар нанася сериозни щети. Жената е пенсионерка и живее сама. А месечните й доходи са ниски и сумата необходима за ремонта на покривната конструкция е непосилна за нея.
75-годишната Стефка живее на улица „Васил Друмев“ в старата част на Велико Търново в квартал „Асенов“. Пожарът избухва през февруари миналата година. Къщата е стара, инсталацията също.
След пожара жената е принудена да живее в съседна сграда на неин брат, където условията са тежки. Стефка получава минимална пенсия, с която едвам покрива месечните си разходи. Затова събира билки, с които изкарва допълнителни доходи. Въпреки тежката съдба и моментите на отчаяние, тя споделя, че не е загубила надежда.
По груби изчисления около 3-4 хиляди лева ще са необходими за ремонт на покривната конструкция.
Засега Стефка е успяла да покрие покрива само с изкуствeни плоскости, колкото да не влиза вода в къщата от дъждовете. Междувременно за да събере необходимата сума за ремонта, тя смята да открие дарителска сметка и приканва всеки, който има възможност да помогне с каквото може.


Вяра Димова
31 Юли 2020 | 19:10
Тагове: жена, помощ, къща, пожар

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook