Жители на село Ресен с протестна подписка заради недостиг на вода
Жителите на великотърновското село Ресен с протестна подписка за решаване на въпросите с недостига на вода в селото. Проблемът е от години, споделят местните и настояват да се вземе адекватно отношение. За това информираха членове на инициативния комитет за проблеми по водоснабдяването в селото.
Проблемът с водоснабдяването в село Ресен е от повече от 10 години. За това време местните са изпращали документи до различни инстанции. Но без резултат. Последната стъпка на жителите на селото е протестната подписка, в която са събрани над 600 подписа. Тя вече е изпратена и до Министерството на Регионалното развитие и благоустройството.
Над 2 000 са хората в селото. В населеното място има училище, детска градина, магазини, заводи, здравна служба. Според местните е недопустимо при условия на пандемия и трайно засушаване да има режим на водата. Димитър е бивш служител в селото на водното дружество. Според него недостигът на вода се дължи в голяма степен на течове под земята.
Хората искат проблемът да бъде разгледан и на заседание на Общинския съвет във Велико Търново, за да се обсъдят възможностите и отговорността на “ВиК Йовковци”.
От инициативния комитет са категорични, че ако не се вземе отношение по проблема, след подписката ще предприемат и други законови стъпки, с които да предявят своите искания.


Вяра Димова
16 Септември 2020 | 17:23
Тагове: Ресен, село, водоснабдяване, вода, подписка

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook