Великотърновският фолклорен клуб “Плетеница” с призови награди от фестивала “Море от ритми” в Балчик
Великотърновският фолклорен клуб “Плетеница” се завърна с четири призови награди от X юбилеен фестивал “Море от ритми” в Балчик. Те спечелиха второ място в раздел “Обработен фолклор” за трета възрастова група с “Пирински танц”. Хореографията е на ръководителя на фолклорния клуб Николай Корчев. Също второ място в раздел “Индивидуални изпълнители” за трета възрастова група бе присъдено на Наталия Билчева. В раздел “Клубове”, “Плетеница” спечели трето място, а четвъртата награда е за най-многоброен колектив от 67 участници.
За трета година „Плетеница“ представя Велико Търново на фестивала “Море от ритми” в Балчик. А за втора поред година това е най-многобройния състав участвал във фестивала.
Танцьорите на хореографа са се представили с костюми взети назаем от негов колега.
Отскоро всички танцьори от „Плетеница“ се събират в ново пространство, наречено „Залата“. Мястото пoбира повече хора, което улеснява работата на хореографа, предвид пандемичната ситуация.
За годишнината на „Плетеница“ - 21-ви ноември, Николай също планира програма, включваща дефиле и концерт по главната улица на Велико Търново.


Вяра Димова
25 Септември 2020 | 17:48
Тагове: клуб, народни танци, награди, фестивал

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook