Наградиха най-четящите деца на Велико Търново
Регионалната библиотека „Петко Р. Славейков“ награди най-четящите деца от лятната кампания за насърчаване на четенето „Ела в библиотеката с приятели“. Инициативата се провежда под патронажа на председателя на Великотърновския общински съвет - Венцислав Спирдонов. Тримата големи отличници в надпреварата са Александра Георгиева, ученичка във 2 клас с прочетени 48 книги, петокласникът Михаел Михов с прочетени 46 заглавия и Мария-Никол Цанева от 9 клас с 40 книги.
В рамките на четвъртата поредна кампания, проведена от 1-ви юни до 15-ти септември са регистрирани нови 1 575 деца. За поредна година най-четените книги са “Старогръцки легенди и митове” на Николай Кун, “Похитителят на мълнии” на Рик Риърдън и “Моето семейство и други животни” от Джералд Даръл. В класацията са и редица български автори, сред които Иван Вазов, Емилиян Станев, Алеко Константинов.
На тържественото награждаване беше връчена и Специална награда за Четенето в полза на деца със специални образователни потребности на Пламен и на неговата майка. Специални награди имаше и за най-малките активни читатели от предучилищен етап.


Вяра Димова
15 Октомври 2020 | 17:46
Тагове: библиотека, награди, четене, деца

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook