Трафикът на хора с цел сексуална експлоатация съществува
Стартира кампания „Трафикът на хора с цел сексуална експлоатация съществува“. Националната комисия за борба с трафика на хора, съвместно с Местните структури, в това число и Велико Търново насочват усилията си в превантивно-информационна дейност към най-рисковите групи. Въвличането в този вид експлоатация е една от най-разпространените форми на трафик. Над 85% от идентифицираните жертви в България са жени. Вижте какво разказа председателят на Местната комисия за борба с трафик на хора във Велико Търново – Ваня Ананиева.
Във Велико Търново кампанията за борба с трафика на хора се провежда за осма поредна година, като традиционно стартира през октомври. Масови мероприятия предвид епидемиологичната обстановка не са планирани. Затова усилията сега се насочват основно към онлайн каналите и работата с ученици, тъй като именно те са една от основните целеви групи.
400 лица са идентифицирани, като жертви на трафик на хора през изминалата година. Наложените наказания са 93 по отношение на 61 лица.
Местната комисия вече е провела над 10 срещи с ученици от областта този месец, както и няколко прожекции. Като акцент е не само трафикът на хора, но и темата за безопасен интернет.


Вяра Димова
19 Октомври 2020 | 18:00
Тагове: хора, трафик, експлоатация, превенция

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook