Велико Търново през погледа на 136 художници
Откриха второ издание на национална изложба “Велико Търново – пространство за вдъхновение”. Предишното издание беше преди три години – през 2017. Тазгодишното издание се провежда малко по-късно предвид пандемичната обстановка, но това не попречи на многобройните автори, които участват в изданието да покажат своите дълго подготвяни творби.
136 автори – български и чуждестранни и над 250 творби представя тазгодишното издание.
Изложбата съчетава в себе си разнообразие от стилове и автори, които по думите на председателят на СБХ Велико Търново са така подбрани, че да бъдат от различни възрастови групи – както млади и прохождащи автори, така и утвърдени имена в изкуството.
Всеки един от авторите е представил в творбата си своя поглед върху Велико Търново, именно затова изложбата е интересна и за самите великотърновци и за гостите на града.
Най-добрите в изданието получиха и награди. Най-голямата награда е от община В. Търново, която отличи по един творец в областта на живописта, графиката и скулптурата с парична награда в размер на 600 лв. Изложбата ще остане в Изложбени зали до 12 ноември.


Вяра Димова
21 Октомври 2020 | 17:38
Тагове: Велико Търново, изложба, художници, творби

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook