Красимир Вълчев: За 2021 година средствата за възнаграждения на учителите ще бъдат с 1.380 млрд. лева повече, спрямо 2017 г.
За 2021 година средствата за възнаграждения на учителите ще бъдат 1 млрд. 380 млн. повече спрямо 2017 година. Средствата за тази година са увеличени с близо 700 млн. лева. Това заяви във Велико Търново министърът на образованието Красимир Вълчев. Той участва във форум, касаещ преодоляването на стреса сред педагогическия персонал, който бе организиран от Конфедерация на труда „Подкрепа“ . Във форума участва и Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.
Министър Вълчев обясни, че заради covid кризата част от училищата изпитват трудности с делегираните бюджети, затова се предвижда и помощ в края на годината. Предоставени са 14 млн. лева на училищата за закупуване на компютри.
Във връзка с преодоляването на стреса сред педагогическия персонал министър Вълчев коментира, че и големият стрес и професионалното прегаряне при българският учител идва от поведението, и неангажираността на учениците, в много случаи и от подкрепата от страна на техните родители.
Пандемията също повишава нивото на стрес при учителите, допълни образователният министър Красимир Вълчев. Той заяви, че в момента не се предвижда цялостно затваряне на училищата и при заболеваемост ще се действа локално.


Вяра Димова
22 Октомври 2020 | 17:48
Тагове: учители, бюджет, заплати, образование

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook