46 случая на коронавирус в областта за последните три дни
46 нови случая на коронавирус в областта за последните три дни, показват данните на Регионалната здравна инспекция. В съботния ден са установени 28 случая, в неделя 16, а днес още два. С новите случаи на коронавирус общият брой на заболелите в областта от март досега е 602. От тях излекувани: 375 лица, в домашна изолация: 175 лица, в болница: 37 лица. Починалите вече са 15.
16 от откритите случаи в съботния ден са свързани с регистрираното огнище на COVID-19 в Преходно жилище за възрастни хора с умствена изостаналост „Надежда“, с. Церова кория и „Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост“, с. Церова кория. Останалите 12 случая нямат връзка помежду си. От новорегистраните през почивните дни има и 10 курсанти от НВУ. 37 курсанти бяха изолирани след контакт извън Университета с болен от COVID-19. Те не са имали контакт с останалите курсанти от НВУ.
Установените с положителен резултат са без симптоми и са в добро здравословно състояние. Те са изолирани в Медицинския пункт на НВУ, информираха от учебното заведение.
През последното денонощие на територията на област Велико Търново е починала жена на 87 г. с придружаващи заболявания – сърдечно съдово и хронично неврологично заболяване.


Вяра Димова
26 Октомври 2020 | 17:33
Тагове: РЗИ, коронавирус, болни, област

« Назад
live


Евроком Царевец

Търсене
Изпрати репортажНастройване на цифров приемник


Тайната къщаПредаванияСтанете наш почитател във Facebook